Prinselijk wonen in het mooie Alkmaar, tuinontwerp Kopiëren

Prinselijk wonen in het mooie Alkmaar

Dit woonhuis in Alkmaar kreeg zo’n heerlijke tuin dat je de neiging hebt om meteen naar buiten te lopen, maar we moeten het interieur zeker niet overslaan. ‘Modern klassiek meets hotel chique’, vermeldt de website van interieur- en tuinarchitect Jeroen de Nijs over het zeer geslaagde project. Die zin slaat de spijker op z’n kop. Laten we dus vooral binnen beginnen.

vakantie-eigen-tuin-jeroen-de-nijs-alkmaar-1

Over de architect

Jeroen de Nijs en zijn team zijn actief op het snijvlak van architectuur, interieur en tuinen. In hun totaalconcepten laten ze zowel de opdrachtgever als de omgeving spreken, waardoor hun portfolio zeer divers is. Gemene deler in alle projecten is een rijke uitstraling, hoogwaardig meubilair en een voorkeur voor natuurlijke materialen. Bureau Jeroen de Nijs wordt erkend als één van de beste interieurdesigners die Nederland rijk is. In de woning in Alkmaar realiseerden ze het complete interieur en de tuin.

vakantie-eigen-tuin-jeroen-de-nijs-alkmaar-3
vakantie-eigen-tuin-jeroen-de-nijs-alkmaar-4
vakantie-eigen-tuin-jeroen-de-nijs-alkmaar-5
vakantie-eigen-tuin-jeroen-de-nijs-alkmaar-by-night

Tuin | Mediterrane oase

“De tuin is een leuk verhaal”, vertelt de opdrachtgever. “Een zwembad sprak me altijd erg aan, niet eens om te zwemmen maar het heeft een bepaalde vibe. Mijn vrouw stemde toe als het helemaal achterin de tuin zou komen.” Ze beginnen beiden te lachen, want Jeroen had een ander idee en tekende het zwembad mídden in de tuin. Hij licht toe: “De beleving vanuit de woning is veel mooier en het is ook nog praktisch. Daarnaast houd je achter het zwembad ruimte voor zitjes, het geeft veel meer diepte aan de tuin.” De opdrachtgever vertelt: “We zijn er onwijs blij mee. Het is ook heel gaaf voor feestjes en je ervaart het zwembad overal in de woning. ’s Avonds is het prachtig met de zwembadverlichting aan.” De kinderen maken er dankbaar gebruik van, zo ook van de verwarmde buitendouche. Toch miste er nog iets en werd de beplanting aangepakt. “Wij dachten aan een palmboompje van Intratuin, maar Jeroen had weer eens een ander idee”, lacht de opdrachtgever opnieuw. Het werd een vierstammige palmboom uit Italië die met een hijskraan over het dak gehesen moest worden. Een spectaculaire eyecatcher die de mediterraan-achtige tuin tegelijkertijd knusser maakt. Diverse zitjes bieden de hele dag door een aangename plek om te vertoeven, vanaf het eerste kopje koffie in de ochtendzon tot aan het laatste glaasje wijn.

Tekst: Esther Sessink, the Art of Living

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!