Heerlijke vibe in lichte en ruimtelijke stadsvilla, Alkmaar

jeroen de nijs villa alkmaar uitbouw extension glass
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design keuken walnoot living
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design keuken walnoot living fireplace
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design keuken walnoot living bar
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design keuken walnoot living kitchen island
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design keuken walnoot bedroom
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design keuken walnoot bathing
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design keuken walnoot bathing
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design keuken walnoot view
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design shower
jeroen de nijs villa alkmaar hoog design mirror bathroom

 

Heerlijke vibe in lichte en ruimtelijke stadsvilla, Alkmaar

De binnen- en achterzijde van de statige woning werden flink gerenoveerd en voorzien van meer licht, ruimte én verbinding tussen de verschillende leefruimtes. De in ere herstelde plafonds, de erker aan de straatzijde en het fraaie sfeerbeeld in de entreehal vormen mooie herinneringen aan de rijke historie van de ruime woning. De open plattegrond en transparante achtergevel, het stijlvolle en ambachtelijke materialenpalet en het verfijnde maatwerk – allemaal door Jeroen de Nijs ontworpen – zorgen samen voor een luxe en meesterlijk totaalplaatje: een woning, waarin een sexy en unieke vibe voelbaar is.

De entreehal vormt een prettige kennismaking met de bijzondere woning. Het hoge plafond, de klassieke trappartij en de getoogde doorgang – voorzien van een stalen deurpartij – richting het woongedeelte vormen een mooi contrast met de hedendaagse stijl in de rest van de woning. Vanuit de hal kijken de bewoners via een lange zichtlijn door de keuken richting de achtertuin, wat het loftachtige karakter van de begane grond al deels prijsgeeft.

In een zee van licht en ruimte zien we een sfeervolle en fraai ingerichte living en eethoek – het losse meubilair is grotendeels door de bewoners uitgezocht –, een sierlijke en door Jeroen ontworpen roomdivider en de absolute eyecatcher van de woning: de leefkeuken. Het indrukwekkende maatwerkobject – gesitueerd in de nieuwe en met glas omgeven aanbouw – vormt de ideale setting voor gezellige momenten met het gezin en onvergetelijke eet- en borrelmomenten met vrienden en familie. Het rijke en warme materiaalgebruik en de heerlijke connectie met de tuin geven de ruimte nog meer cachet.

In zijn ontwerp paste de bevlogen architect en eigenaar van het in Amsterdam gevestigde bureau onder meer ‘Urban Clay’-pleisterwerk en warm notenhout toe, waardoor het sfeerbeeld warm met een rauw randje is. Iets wat ook duidelijk zicht- en voelbaar is in de stijlvolle badkamer van de bewoners. Door de bad- en slaapkamer

in het verlengde van elkaar te situeren, zorgde Jeroen ook op deze verdieping – we tellen in totaal drie etages – voor de gewenste verbinding van de leefruimtes. De grote raampartijen geven extra warmte en dynamiek aan de ruimtes en zorgen dat de bewoners kunnen baden in het natuurlijke licht.

Photography by Peter Baas
Tekst by HOOG design

 

Wonderful vibe in a light and spacious town villa

Both the interior and the back of this stately, three-floor property were subjected to some serious rebuilding works to create more light, space, and a connection between the different living areas.

The restored ceilings, the bay window at the front, and the beautiful atmosphere in the entrance hall remind of the rich history of this large residence. The open-plan layout and transparent back façade, the elegant and artisanal combination of materials, and the refined bespoke elements – all designed by Jeroen de Nijs – come together in this luxurious masterpiece: a residence with a sexy and unique vibe.

The entrance hall offers a warm welcome. The high ceiling, the classical stairwell, and the arched doorway with a steel door to the living area create a stunning contrast with the contemporary style in the rest of the house. A long sightline offers the residents wonderful views from the hall, through the kitchen, all the way to the back garden, which instantly gives the ground floor a loft-like vibe.

Entering the sea of light, we see a comfortable and beautifully furnished living and dining area with pieces of furniture that were mostly chosen by the residents, an elegant room divider designed by Jeroen, and the highlight of the house: the kitchen-diner.

This impressive bespoke object – situated in the new extension with all glass walls – is the perfect setting where the family can enjoy each other’s company and unforgettable dinners and drinks with family and friends. The lavish and warm materials that were used, as well as the wonderful connection with the garden, give this space even more grandeur.

The passionate architect and owner of the Amsterdam-based studio chose to go for ‘Urban Clay’ plastering and warm walnut to create a warm atmosphere with a rough edge. This is also clearly visible in the residents’ stylish bathroom. Besides that, Jeroen realised the desired connection between the different spaces by letting the bedroom flow into the bathroom. The large windows add to the warm atmosphere and dynamics in these rooms and ensure that the residents literally bathe in natural light.

Photography by Peter Baas
Tekst by HOOG design

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!