De perfecte verbouwing, RTL 4 2021

Nicolette Kluijver presenteert nieuw huizenmake-overprogramma ‘De Perfecte Verbouwing’

ga direct naar promo video: De perfecte verbouwing

de perfecte verbouwing, RTL, Nicolette Kluijver

Aflevering 1

Gaby en Jan Haro uit Maarn lopen elkaar steeds in de weg. Hun alles-in-eenruimte is veel te klein om te koken, werken en hun twee dochtertjes lekker te laten spelen. Ze hebben achter hun huis een stuk grond gekocht, maar weten niet hoe ze daar al hun dromen uit kunnen laten komen. Twee architecten gelukkig wel. Zij brengen in virtual reality twee unieke ontwerpen tot leven.

Aflevering 3

Demia en Barry werden direct verliefd op hun bijzondere en open huis zonder deuren. Nu ze er daadwerkelijk wonen tochten ze weg en is het er altijd veel te heet of te koud. Lukt het de architecten om het huis net zo bijzonder te houden, maar dan met een betere indeling? En is dat dan met of zonder deuren?

Aflevering 4

Toen Inge en Robert hun huisje in Veenendaal kochten, wisten ze al dat het met 35m2 vrij klein was. Nu ze er langer wonen, vaker thuis werken en veel vrienden op visite krijgen, zitten ze elkaar steeds vaker in de weg. Hoe lossen onze architecten dit ruimteprobleem op zonder het poppenhuisje aan te tasten? In virtual reality onthullen ze allebei hun droomoplossing waarvan er eentje werkelijkheid wordt.

Aflevering 5

Pauline en Andre groeien met hun samengestelde gezin van vijf kinderen plus aanhang hun huis uit. Ze willen heel graag samen als gezin kunnen zijn, maar door de onhandige indeling kan dat nu niet. De grote vraag is: moet er uitgebouwd worden of kan alles worden opgelost door de boel anders in te delen? En kan dat voor het beschikbare budget?

In de huidige overspannen huizenmarkt overwegen veel huiseigenaren een verbouwing. Een groot struikelblok daarbij is om door platte bouwtekeningen heen te kijken en nog niet bestaande ruimtes te visualiseren. Maar wat nou als die bouwtekening door middel van virtual reality tot leven komt? In het nieuwe RTL 4 programma ‘De Perfecte Verbouwing’ krijgen deelnemers ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien in virtual reality. Dankzij VR worden ze geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Niet één maar twee architecten nemen het tegen elkaar op en maken elk een ontwerp voor hen. Wiens ontwerpt wint? En, nog belangrijker, hoe mooi en ‘perfect’ wordt de verbouwing? ‘De Perfecte Verbouwing’ is vanaf woensdag 6 januari wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4. De presentatie is in handen van Nicolette Kluijver.

In ‘De Perfecte Verbouwing’ worden huizen door middel van virtual reality omgetoverd tot ware paleisjes. De kijker krijgt maar liefst drie keer een oogstrelend eindplaatje te zien: twee keer in de ontwerpfase in virtual reality en één keer het daadwerkelijk uitgevoerde ontwerp. Wekelijks gaan per toerbeurt twee van de in totaal drie architecten de uitdaging met elkaar aan. Zij maken elk een ontwerp waaruit de deelnemers hun favoriet kiezen. Dankzij virtual reality zien de deelnemers voordat er nog maar een steen is verplaatst al welke mogelijkheden hun huis biedt en hoe het eindresultaat eruit kan zien. Nicolette onthult aan de architecten wiens ontwerp is gekozen en volgt de verbouwing op de voet. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Aan het eind van de aflevering wordt het eindresultaat onthuld en zien de kijker én de winnende architect hoe het huis in het echt is geworden.

Nicolette Kluijver: “’De Perfecte Verbouwing’ is een nieuw genre in mijn palet bij RTL. Het is geweldig om dit programma te presenteren, omdat het echt een feelgood-programma is. Ik hoop dat iedereen net zo gaat genieten als ik heb gedaan tijdens de opnames. Dankzij de waanzinnige, bijna magische, VR-technologie worden de mooiste verbouwingen gerealiseerd.”

Architecten In ‘De Perfecte Verbouwing’ gaan de volgende architecten per toerbeurt de uitdaging aan:

Jeroen de Nijs: Jeroen komt uit een bouwfamilie waarin generaties lang het bouwbedrijf werd overgedragen van vader op zoon. Hij beschrijft zijn stijl als ‘stoer en tijdloos met rauwe ambacht.’ Hij werkt het liefst met pure materialen, verrassende zichtlijnen en ruimtelijkheid.

Britta van Egmond: Britta’s doel is om de wereld met architectuur een beetje beter te maken. Haar ontwerpen beginnen altijd bij een persoonlijk verhaal waarin de mens centraal staat. Persoonlijke woondromen en maatschappelijk relevante projecten zijn daarom haar specialiteit.

Maxim Winkelaar: Maxim is een prijswinnende architect uit Amsterdam. Hij rekent renovatieprojecten tot zijn specialiteit, van woonhuizen en monumenten tot de transformatie van kantoren tot bijvoorbeeld hotels en woningen.

‘De Perfecte Verbouwing’ wordt geproduceerd door Simpel Media en is vanaf woensdag 6 januari wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4. 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!