Dít is het waanzinnig mooie huis van Rachel en Olivier uit De Perfecte Verbouwing

Dít is het waanzinnig mooie huis van Rachel en Olivier uit De Perfecte Verbouwing

bron: RTL nieuws

volledige tekst onderaan de pagina 

Dit was de eerste aflevering in de reeks van seizoen 2, De Perfecte Verbouwing. 2 Januari 2023, Rtl 4

Yes, een gloednieuw seizoen van De Perfecte Verbouwing is weer van start, én hoe! Na maanden verbouwen, stress, prijzen die maar hoger en hoger werden en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne zijn de huizen ein-de-lijk klaar. We trapten af met de verbouwing van Rachel en Olivier mét waanzinnig mooi eindresultaat. We blikken nog even terug op de ontwerpen, de verbouwing én we nemen nog even een kijkje in hun jaloersmakend mooie woning.

jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (11)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (4)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (7)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (6)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (2)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (3)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (10)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (12)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (8)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (14)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (13)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (1)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning (9)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning-staand (6)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning-staand (8)
jeroen-de-nijs-de-perfecte-verbouwing-wenum-wiesel-woning-staand (5)

Fotografie door: Sonja Velda

Olivier en Rachel waren klaar voor een nieuwe stap in hun relatie. Het stel woonde nog niet samen, maar dat werd nu toch wel hoog tijd. Het huis waar Olivier met zijn kinderen woonde was alleen nét wat te krap, maar veel potentie had het perceel wel. Wanneer ze het bijgebouw achter het huis bij de woning betrekken, zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar hoe doe je dat en waar begin je?
Een verbinding maken tussen de twee ruimtes is niet makkelijk en dus meldde dit enthousiaste stel zich aan voor De Perfecte Verbouwing. Architecten Jeroen de Nijs en Gimill Mual gingen vervolgens de battle aan: wie van hen maakt hét ultieme 3D droomontwerp dat het stel daarna zelf zal uitvoeren? Spannend!

Een architectonisch hoogstandje

In de speciale virtual reality ruimte van de ontwerpstudio trapte Gimill af met zijn ontwerp. Zo plaatste hij in het bestaande huis de slaapkamers en de badkamer in de oude woonkamer.

“Door de indeling zo aan te passen en de master bedroom naar beneden te halen, krijg je meer ruimte en kun je de erker én de hoogte optimaal benutten. De uitbouw en het achterhuis kun je dan als leefruimte gebruiken” legde hij enthousiast uit aan de verbaasde Rachel en Olivier.
Daarnaast is hij gaan spelen met de gedachte om een zo groot mogelijke woonkamer te creëren in de ruimte die eigenlijk nog niet bestond. Dit omdat het perceel erg groot is en ze die ruimte er ook makkelijk bij kunnen pakken.
Door een uitbouw te creëren met heel veel ramen en licht focust hij in de nieuwe woonkamer volledig op de tuin waardoor je beide ruimtes optimaal kunt beleven. Dit architectonisch hoogstandje is het warme hart van het nieuwe huis. Wat een plek!
“Ik ben er helemaal stil van, wat een topplan” is de reactie van Olivier. “We zijn écht overdonderd”, vult Rachel hem aan.

Optimaal lichtgebruik

Maar dan is het de beurt aan Jeroen die voor zijn gevoel deze wedstrijd al bijna niet meer kan winnen. Of kan hij ze toch nog overhalen voor zijn plan te gaan?
Jeroen betrekt de oude kamer-en-suite bij de keuken door deze open te breken. Dat maakt de woning heel ruimtelijk én praktisch. Ook wordt de verbinding tussen de twee huizen optisch groter door de enorme ramen die hij aan de zijkanten heeft bedacht. Daarnaast verplaatste hij het terras naar de goede kant van het huis zodat ze in de zomer altijd in de zon kunnen zitten.
Olivier is dolenthousiast: “Wauw! Het karakter van het huis blijft helemaal in stand en er is echt goed nagedacht over de betrokkenheid met de tuin. Heel gaaf.”

Van een lieflijk huisje, naar een huis van allure

De kers op de taart in Jeroens ontwerp is de invulling van het bijgebouw. Hier komt een gigantische woonkamer met een knusse haard, een vide, veel daglicht door de dakramen én Oliviers thuiskantoor. Een verrassing die het stel echt niet zag aankomen.
“Dit is ons droomhuis” roept Rachel dan ook meteen.

Wat ga je dan kiezen?

Met twee prachtige plannen op zak ging het stel redelijk overdonderd naar huis, voor een goed overleg! Uiteindelijk kozen ze voor het ontwerp van Jeroen. Daar zagen ze zichzelf écht helemaal wonen. Het avontuur kon beginnen, tijd om de plannen nu zelf uit te voeren!
Om kosten te besparen trommelen ze familie, vrienden en buren op om het oude huis te slopen zodat de aannemer snel kan beginnen. Maar dan gooit de oorlog in Oekraïne in combinatie met corona flink wat roet in het eten. De prijzen voor de verbouwing stegen met de dag en het kostenplaatje liep flink uit de hand.
Olivier en Rachel moesten op zoek naar oplossingen en manieren om toch het ontwerp na te kunnen leven. Het was een behoorlijke puzzel om het allemaal voor elkaar te krijgen.

De wow-factor

Uiteindelijk na maanden slopen, verbouwen, speuren naar materialen én schilderen is het eindelijk klaar. Het ontwerp van Jeroen is in de hele woning goed terug te zien en zorgt voor de gewenste ruimte en de ultieme wow-factor.
Ook Jeroen zelf is onder de indruk van hun uitwerking van zijn ontwerp en heeft dan ook niets dan bewondering voor de twee: “Dit is echt een verrassing, het is precies zoals we het hebben bedacht. Het is echt waanzinnig knap hoe Olivier en Rachel dit voor elkaar hebben gekregen in deze rare tijd. Alles is samengekomen tot één grote, vloeiende ruimte die voelt als een loft. Wauw! Dit is meer dan geslaagd”.

Helemaal af

Het bijgebouw is een volwaardig onderdeel van het huis geworden. De dakramen en de vide geven de ruimte heel veel allure én licht.
Alleen het kantoor hebben Olivier en Rachel op een andere plek geplaatst dan in eerste instantie bedacht was en ook de indeling van de slaapkamers is net wat anders – en logischer – verlopen. Zo slapen de oudste twee in het oude ‘bijgebouw’ en slaapt het stel met hun kersverse dochtertje aan de andere kant. Handig voor als ze later gaan stappen!

Rachel: “We zijn zo blij. Elke dag wordt het huis een beetje meer eigen en zo moet het denk ik ook zijn. De uitdaging is voor ons ook zeker geslaagd.”

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!