Modern extension, Alkmaar

Project details

listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
modern-extension-jeroen-denijs-alkmaar
modern extension-Projectinfo-website-JDN
stair, listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
kitchen, listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
interior, listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
interior, listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs
kitchen, listed building construction,Alkmaar, jeroen de nijs

Modern extension

De omgeving van de ‘Omval’ is herkenbaar aan de tuinbouw en een diversiteit aan bebouwing dat door de eeuwen heen is ontstaan. Het ademt een rauwe sfeer uit, als die van een onopgeruimd boerenerf.   Om het karakter van het tuinderhuisje te behouden is er een ‘los’ volume dwars naast gezet. Op deze wijze wordt de kleinschaligheid van de omliggende bebouwing niet onderbroken. De materialen van naastliggende schuren is op moderne wijze gedetailleerd en vertaald. Met behulp van een glazen corridor is de nieuwe aanbouw verbonden aan het karakteristieke tuindershuisje. Het woonoppervlak is op deze wijze meer dan verdubbeld, waardoor er een riante living en woonkeuken met terrassen konden worden gecreëerd.

Awarded voor de ‘puienprijs’ door de gemeente Alkmaar, 1e prijs in de categorie Nieuwbouw.

Modern extension

The surroundings of the ‘Omval’ is recognizable by the horticulture and a variety of buildings that has emerged over the centuries. It exudes a raw atmosphere, like that of an uncleared barnyard. To maintain the character of the gardener cottage there is a separate volume placed next to it. This way the small scale of the surrounding buildings is not interrupted. The materials from adjacent barns are detailed and translated in a modern way. With the aid of a glazed corridor, the new extension is attached to the characteristic gardeners cottage. The living area has more than doubled, which allowed us to create a spacious living room and kitchen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!