Boerderij welgelegen, Nederland

Project details

pool_view1_jeroendenijs
fitness_pool_jeroendenijs
pool_view_jeroendenijs
hallway_stairs_jeroendenijs
hallway_stairs_wardrobe_jeroendenijs
hallway_backyardview_stairs_industrial_brick_jeroendenijs
hallway_frontdoor_trijnie_plants_stairs_jeroendenijs
kitchen_cooking_jeroendenijs_detail
keukeneiland_refin_kitchen_design_view_jeroendenijs
kitchen_view_marble_concrete_stairs_farm_design_jeroendenijs
kitchen_cooking_hallway_view_design_jeroendenijs
woonkamer_winterhuis_view1_jeroendenijs
woonkamer_winterhuis_view_detail_jeroendenijs
styleroom_moooi_seats_design_luxurious_jeroendenijs
seat_offie_green_art_design_jeroendenijs
styleroom_moooi_seats_design_luxurious_detail_jeroendenijs
hallway_bedroom_view_tv_bed_design_jeroendenijs
bedroom_bath_backyard_curtains_design_view_jeroendenijs
shower_washbasin_dressroom_view_jeroendenijs
overloop_modern_glasconstructie_jeroendenijs
overloop_modern_glasconstructie_view_jeroendenijs
toilet_farm_view_design_jeroendenijs
Projectinfo-website-JDN
fireplace_living_concrete_brickwall_jeroendenijs

Boerderij welgelegen, Nederland

Boerderij welgelegen.

Deze dwarshuisboerderij uit 1912 bestaat uit een voorhuis, een tussenlid, een achterhuis (voormalige stallen) en een naastgelegen werkplaats. De boerderij heeft de status als Rijksmonument en is zowel buiten als binnen voorzien van karakteristieke details.

Het hele complex bestaat uit 3 hoofdvolumes die in de afgelopen 100 jaar met elkaar zijn ‘vergroeid’.

In het ontwerp hebben we de volumes weer los van elkaar gemaakt en opnieuw met glazen constructies aan elkaar verbonden. De volumes krijgen hierdoor allemaal een logische plek en zijn er door de hele woning prachtige zichtlijnen ontstaan. De volumes vormen een eenheid en zijn verbonden met elkaar door loopbruggen.

De hele woning is van binnen tot aan het oorspronkelijke casco gestript. Dit gaf de mogelijkheid om het op een duurzame wijze te verbouwen met de meest moderne klimaatbeheersing.  Ook de routing en de verbinding met de omliggende tuinen en weiland konden we hierdoor optimaliseren.

Het interieur concept is ontstaan door de 3 volumes. Het voorhuis (winterhuis) met daarachter de stallen (zwembad) en de werkplaats (zomerhuis) met een bindende buitenruimte (glasconstructie). De drie hoofdvolumes zijn met elkaar verbonden door het vierkant geaccentueerd door een frame van grote balken. De woonlagen zijn te bereiken via de trappen en bruggen vanaf het vierkant. Het buitengevoel wordt hier door de glazen constructies versterkt en is het enorm licht in zowel de hal als overloop.

Het klassieke karakter van het winterhuis met de diverse kleinere vertrekken hebben we versterkt door er echte stijlkamers van te maken. Deze stijlkamers zijn voorzien van luxe wandstoffen, warme donkere  kleuren en luxe meubilair.

In het zomerhuis is een stoere, industriële keuken het middelpunt met uitzicht op een kabbelend beekje achter in de tuin.  De bad- en slaapkamers bevinden zich hierboven. Het gehele zomerhuis is afgewerkt met natuurlijke materialen en lichte kleuren die gecombineerd voor een serene sfeer zorgen.De oude stal is voorzien van een zwembad en  een gym.

 

Old farmhouse, the Netherlands

This old farmhouse from 1912 consists of a front house, an intermediary, an extension (former cow barn) and an adjacent workplace. The farm has the status of National Monument and is equipped with characteristic details both outside and inside. The entire complex consists of three main volumes that have been ‘grown’ together in the last 100 years.

In the design we made the three volumes loose again and connected them back together with glass constructions. Beautifull sight lines are created throughout the house by the glass constructions between the well positioned volumes. The volumes form a unit and are connected to each other by walkways and stairs.

The entire house is stripped from inside tot the original fuselage. This gave us the opportunity to rebuild it in a sustainable manner with the most modern and efficient climate control system. We also optimized the routing and connection with the surrounded gardens and pastures.

The concept for the interior was created around the three volumes. The front house (winter house) with the former cow barn (swimming pool) behind it and the former workplace (summer house) which connected with outdoors by glass constructions. These volumes are connected by the square accentuated by a frame of large wooden beams. The second floor can be reached by the stairs and bridges from the square. While standing inside the exterior feel is enhanced by the glass constructions that give greet lighting in both the hall and overflow. The classic character of the winter house with the various smaller rooms has been enhanced by creating real style rooms. The rooms are designed with luxury fabrics, warm dark colors and luxurious furniture. In the summer house a tough industrial kitchen is the center with a view of a rippling stream in the back of the garden. The bath and bedrooms are located on the second floor. The whole summer house is designed with natural materials and light colors which give a serene atmosphere. The former cow barn is transformed into a swimming pool with gym.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!